Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Το πιο "ρομαντικό" μπολ...

Μου αρέσουν τα πετσετάκια...αυτά τα χειροποίητα αριστουργήματα που κρύβουν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας στις ντουλάπες τους για προίκα...όμως δύσκολα μια νέα νοικοκυρά θα μπορέσει να στολίσει αυτά τα δημιουργήματα. Η μοντέρνα διακόσμηση των σπιτιών κρατάει στα συρτάρια όλα εκείνα τα σεμέν που "έβγαλαν τα μάτια τους" για να μπλέξουν (όπως λέει και η μαμά μου!!!). Υπάρχει όμως τρόπος να χρησιμοποιηθεί με έναν πιο εύχρηστο και έξυπνο τρόπο ένα κλασικό πετσετάκι!!!Σαν μπολ...ω ναι...ένα χειροποίητο πλεκτό μπολ,για φρούτα ή διακοσμητικό ή ακόμα και καλάθι για τα μαλλιά πλεξίματος ή ότι μπορείτε εσείς να φανταστείτε!


  • Για αρχή θα χρειαστείτε ένα μπολ,μια κατσαρόλα για καλούπι, κρυσταλλική κόλλα,χλιαρό νερό και φυσικά το πετσετάκι...

  • Μέσα στο μπολ βάζετε 1 μέρος κρυσταλλική κόλλα και 2 μέρη χλιαρό (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) νερό...(υπολογίστε πόση ποσότητα χρειάζεται ώστε να την απορροφήσει καλά το σεμέν). Ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει η κόλλα και το νερό ένα ομογενές μείγμα.
  • Μέσα στο μείγμα βάζουμε το σεμεδάκι να μουλιάσει καλά.


  • Προσωπικά τυλίγω την κατσαρόλα με μεμβράνη για να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσω το σεμεδάκι.


  • έπειτα στρώνουμε προσεκτικά το σεμεδάκι στον πάτο στης κατσαρόλας και το αφήνουμε να στεγνώσει για ένα 24ωρο.


  • και σε 24 ώρες...έτοιμο...
υπέροχο,ρομαντικό,διαφορετικό με χιλιάδες χρήσεις...ανάλογα το μέγεθος του σεμέν θα είναι και το βάθος του μπολ σας...καλή επιτυχία!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips