Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Χαλβάς σοκολατένιος.

Κλασικό γλυκό και σε πολλές παραλλαγές.Με αποξηραμένα φρούτα,ξυρούς καρπούς, σταφίδες. Προσωπικά προτιμώ τον σκέτο χαλβά,ειδικά τις σταφίδες δεν μπορώ να τις βλέπω!Για μένα ο χαλβάς είναι το εύκολο γλυκό και κάνω συχνά πυκνά...την τελευταία φορά έκανα μια δοκιμή στην κλασική συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά,έβαλα και 2 κουταλιές κακάο...είχε μια έξτρα γλυκύτητα και ήταν πεντανόστιμος.

Η συνταγή είναι η εξής:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Με μια ξύλινη κουτάλα καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι. Συγχρόνως σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Αφού το σιμιγδάλι έχει καβουρντιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό(θα το δείτε από το χρώμα) ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και τις 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε έως το σιμιγδάλι ρουφήξει όλο το νερό. Όταν ο χαλβάς δεν "κολλάει" επάνω στην κουτάλα μας είναι έτοιμος.




Νόστιμος,γρήγορος και διαφορετικός...


Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου