Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κουβαδάκια για παιχνίδια!!!

Τώρα πια ο μικρός μας μεγαλώνει και κάνει αισθητή την παρουσία του στο σπίτι.Διεκδικεί και απαιτεί να βρίσκονται τα πράγματά του στον χώρο. Στις καλοκαιρινές μας διακοπές ,αν και το παιχνίδι δεν σταματούσε ποτέ, έπρεπε να βρω έναν τρόπο ώστε να μπει από μικρός στο κλίμα του όχι μόνο παίζω,αλλά μαζεύω και τα παιχνίδια μου.
Διότι καλή η αυλή,αλλά κατά την επιστροφή μας στο σπίτι και στο παιδικό δωμάτιο όπου ο χώρος είναι σαφώς πιο περιορισμένος, θα αντιμετώπιζα εγώ πρώτη από όλους εάν τα παιχνίδια ήταν διάσπαρτα στο σπίτι...έτσι σκέφτηκα να τους φτιάξω κουβαδάκια ώστε και να μάθει μέσω του παιχνιδιού να ξεχωρίζει τα παιχνίδια του αλλά και να τα μαζεύει.
Προμηθεύτηκα κουβάδες των 25 λίτρων και απλά τους έντυσα με ύφασμα.Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε βήμα-βήμα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
 • πλαστικούς κουβάδες
 • κρυσταλλική κόλα (που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει)
 • πινέλο
 • υφάσματα 
 1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τον κουβά και απλώνουμε μια γενναία στρώση κόλλας. 
  
2.Βάζουμε επάνω στον κουβά με την κόλλα το ύφασμα και το στρώνουμε καλά ώστε να μην έχει αέρα μεταξύ πλαστικού και υφάσματος.

3.Στο σημείο που τελειώνει το ύφασμα βάζουμε  επιπλέον κόλλα.

4. Αφού έχουμε βάλει σε όλη την επιφάνεια του κουβά το ύφασμα, διαλύουνε σε λίγο νερό μια μικρή ποσότητα κόλλας και το απλώνουμε  επάνω στο ύφασμα. Έπειτα ο αφήνουμε να στεγνώσει.5.Τέλος στολίζουμε με μπαλώματα ή διάφορα διακοσμητικά.
Εγώ έκοψα μονογράμματα των ονομάτων τους και τα στόλισα με αυτά.'Ετσι κάθε φορά που το παιχνίδι τελειώνει τα κουβαδάκια είναι εκεί και περιμένουν τα παιχνίδια!!!

Καλή επιτυχία!!!2 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη κατασκευή!Μου αρέσει ιδιαίτερα που είναι φτιαγμένη από άχρηστο υλικό...Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλέκα μου γεια σου..υπάρχουν τόσα πραγματα γύρω μας που μπορουν να γινουν πανέμορφα και κυρίως πολυ πρακτικα.

   Διαγραφή

Blogging tips