Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Μπεζεδάκια! (μαρεγκάκια)

Ένα κλασικό γλύκισμα γάμου ή βάφτισης είναι οι μπεζέδες (ή μαρέγκες).Λευκοί,χρωματιστοί,τόσο νόστιμοι και τραγανοί που ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στη γλύκα τους.Σήμερα θα σας δείξω μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μικρές δόσεις τραγανής γλύκας!!!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε (για 50 περίπου κομμάτια):
  1. Ασπράδια από 5 αυγά.
  2. 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  3. 200γρ ζάχαρη άχνη

Εάν θέλετε προσθέστε κ μια μικρή βανίλια.Για χρωματιστούς μπεζέδες θα χρειαστείτε και χρώματα ζαχαροπλαστικής.Αν πάλι προτιμάτε τους λευκούς θα χρειαστείτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.


Χτυπήστε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.



Στην συνέχεια προσθέστε την ζάχαρη άχνη κ χτυπήστε μέχρι να ομογενοποίηθει στο υπόλοιπο μείγμα στην χαμηλή ταχύτητα.



Εάν θέλετε λευκούς μπεζέδες ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ώστε να παραμείνουν λευκοί και να μην γίνουν "μπεζ" με το ψήσιμό.Αν πάλι θέλετε να τους χρωματίσετε ρίξτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.Τα χρώματα είναι άγευστα οπότε δεν θα επηρεάσουν την γεύση του μπεζέ..όσες περισσότερες σταγόνες βάλετε τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν.Υπολογίστε όμως ότι κατά την διάρκεια του ψησίματος θα σκουρύνουν λίγο.



Τα βασικά χρώματα είναι κόκκινο,μπλε και κίτρινο.Στην παρακάτω φωτογραφία σας δείχνω με τι μίξεις μπορείτε να πετύχετε και άλλους χρωματισμούς.


Οι μπεζέδες είναι έτοιμοι..Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και με ένα κορνέ βάλτε τους μπεζέδες.Χρειάζεται μια απόσταση ασφαλείας γιατί θα φουσκώσουν λίγο.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.


  Μόλις ψηθούν αφήστε τους να κρυώσουν και είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε....τραγανοί...πεντανόστιμοι και κυρίως από τα χεράκια σας!!!





Καλή Επιτυχία!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips