Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Καλάθι με χάντρες!!!

Στο σημερινό θέμα θα φτιάξουμε ένα καλάθι από σπάγκο και ξύλινες χάντρες.Η διαδικασία λίγο πολύ γνωστή καθώς στο παρελθόν έχουμε φτιάξει και άλλα καλάθια αλλά πάμε να δούμε την διαδικασία πάλι από την αρχή.


Παρόμοια θέματα:

http://pennymel.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3520.html

http://pennymel.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9441.html


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1.Κρυσταλλική κόλλα (που γίνεται διάφανη καθώς στεγνώσει)
2.Σπάγκο (μπορείτε να τον προμηθευτείτε από κατάστημα σιδηρικών)
3.Ξύλινες χάντρες (προσέξτε ο σπάγκος να περνάει από τις χάντρες).
1.Περάστε τον σπάγκο μέσα στις χάντρες


2.Αφού περάστε όλες τις χάντρες (στην ποσότητα που εσείς επιθυμείτε) ανακατέψτε τον σπάγκο ώστε να μπερδευτεί και να μπορέσει να "κάτσει".


 3.Σε 2 μέρη χλιαρό νερό προσθέστε ένα μέρος κρυσταλλική κόλλα.Ανακατέψτε καλά μέχρι η κόλλα να γίνει ένα με το νερό και να μην έχει κομμάτια.


4.Βάλτε τον σπάγκο μέσα στην κόλλα και αφήστε το να μουλιάσει καλά.Θυμηθείτε ότι ο συγκεκριμένος σπάγκος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείτε για άλλες εργασίες οπότε θα χρειαστείτε λίγο επιπλέον χρόνο ώστε να απορροφήσει καλύτερα την κόλλα. 


5.Διαλέξτε ένα τάπερ (από το οποίο θα πάρει το σχήμα του το καλάθι σας) και τυλίξτε το με μεμβράνη.Η μεμβράνη θα βοηθήσει να ξεκολλήσει το καλάθι μόλις στεγνώσει.


6.Τοποθετήστε τον σπάγκο επάνω στο τάπερ και στρώστε το καλά.


7.Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου ένα 24ωρο και είναι έτοιμο...Βάλτε μέσα ένα κερί ή σαν διακοσμητικό στο μπαλκόνι σας..

Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips