Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Μπουρδέτο με γαύρο!

Καλοκαιράκι... οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν καθώς η αγαπημένη εποχή όλων είναι πλούσια σε γευστικά λαχανικά.Όλα είναι πιο ανάλαφρα.. Τι ταιριάζει όμως περισσότερο στο καλοκαίρι? Το ψαράκι... Το σημερινό μας θέμα μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή...Μπουρδέτο με γαύρο.


Υλικά για 4 άτομα:
  1. 1 κιλό γαύρο
  2. μισή κούπα ελαιόλαδο
  3. μισή κούπα χυμό λεμονιού (περίπου 4 λεμόνια)
  4. μια κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  5. 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκόμμένο)
  6. αλάτι-πιπέρι



Καθαρίστε τον γαύρο και βάλτε τον σε ένα μπολ μαζί με τον μισό χυμό λεμονιού,αλάτι,πιπέρι και την ρίγανη.Αφήστε το για περίπου μισή ώρα μέσα στην μαρινάδα.






Μέσα σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και έπειτα τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο.


Ρίξτε μέσα τον μαριναρισμένο γαύρο μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.


Αφήστε το σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά να σιγοβράζει...


Ένα νοστιμότατο ψαράκι για το τραπέζι σας ή ακόμα και σαν συνοδευτικό για ουζάκι.
Η επιλογή δική σας.Καλή σας όρεξη!!!





Καλή Επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Blogging tips