Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Ζαχαρόπαστα!

Έπειτα από ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα επέστρεψα δυναμικά με νέες ιδέες και προτάσεις. Ελπίζω να γεμίσατε τις μπαταρίες σας γιατί έχουμε πολλά καινούρια θέματα.
Δεν θα μπορούσα παρά να επέστρεψα με ένα πολύ δυναμικό θέμα...Ένα θέμα που θα σας είναι χρήσιμο κατά την διάρκειά όλου του χρόνου και σύμμαχος στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Σήμερα θα δούμε βήμα βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε ζαχαρόπαστα. Ένα υλικό που μπορεί να μεταμορφώσει την τούρτα ή το κέικ σας σε ένα έργο τέχνης.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει σε φωτογραφίες ή ζαχαροπλαστεία εντυπωσιακές τούρτες με διάφορα χρώματα και σχέδια. Η ζαχαρόπαστα κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές καθώς όχι μόνο εντυπωσιάζει αλλά δεν αλλοιώνει και την γεύση του γλυκού σας. Ουσιαστικά είναι ζάχαρη με γλυκαντικές ουσίες και πανεύκολη στην παρασκευή της.....πάμε να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ζαχαρόπαστα και να την χρωματίσουμε....




Για την ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε :

·         1 Κιλό άχνη ζάχαρη 
(υπολογίστε συν μισό κιλό ακόμα καθώς θα πλάθεται την ζαχαρόπαστα)
·         20 γρ ζελατίνη
·         1 κουταλιά γλυκερίνη (βρώσιμη)
·         ½ κούπα γλυκόζη
·         ¼ της κούπας νερό
·         1 βανίλια (σκόνη)




1.Σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι  ρίχνουμε πρώτα το νερό και την ζελατίνη, εφόσον γίνει ένα μείγμα ρίχνουμε την βανίλια και την γλυκόζη .Μόλις λιώσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την γλυκερίνη (βρώσιμη).




2.Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη (μόνο το ένα κιλό) και κάνουμε μια λακκούβα στην μέση ώστε να ρίξουμε μέσα το μείγμα.



3.Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στην άχνη και ανακατεύουμε στην αρχή με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αντέξετε την θερμοκρασία αρχίστε να ζυμώνεται με τα χέρια. Μην ξεχνάτε να βάζετε λίγη άχνη στο σημείο που πλάθεται για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα. Όπως όταν ανοίγουμε φύλλο πίτας χρειαζόμαστε έξτρα αλεύρι η ζαχαρόπαστα έχει ανάγκη από άχνη.Προσέξτε όμως μην είστε πολύ γενναίοι με την ποσότητα ώστε να μην χαλάσει η υφή της..ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια και τον πάγκο σας.









4.Η ζαχαρόπαστα  έπειτα από λίγο είναι έτοιμη. Εάν θέλετε να την αποθηκεύσετε τυλίξτε  μέσα σε μεμβράνη. Τυλίξτε την καλά ώστε να μην παίρνει καθόλου αέρα και ξεραθεί. Μπορείτε να την διατηρήσετε για αρκετές ημέρες σε σκοτεινό και στεγνό μέρος.





5.Αν θέλετε να την χρωματίσετε πάρτε την μπάλα της ζαχαρόπαστας και κάντε μια λακκούβα στην μέση και ρίξτε λίγες σταγόνες  από το χρώμα της επιλογής σας και συνεχίσετε να πλάθεται στην πάστα. Φυσικά με λίγο άχνη για να μην κολλάει.






Έτοιμη η ζαχαρόπαστα σας να στολίσετε την τούρτα σας ή τα κεικάκια σας. Αν δεν την χρησιμοποιήσετε άμεσα τυλίξτε την σε μεμβράνη αεροστεγώς!


*Αυτή είναι η δική μας τούρτα...μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε με την ζαχαρόπαστα..




Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips