Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Κουλουράκια Κανέλας.

Παρασκευή σήμερα...Μια ανάσα από το πολυπόθητο Σαββατοκυριακο που θα ξεκουράσουμε (λέμε τώρα) τα κορμιά μας...γιατί αν ο αγαπημένος μου Μάης δεν αποφασίσει να   Στην σημερινή ανάρτηση θα φτιάξουμε κουλουράκια κανέλας..Πανεύκολα, πεντανόστιμα και άκρως εθίστηκα...κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 125γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • μια κ.σ κανέλα σκόνη

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη.
Προσθέτουμε το αυγό,την βανίλια,την κανέλα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.





 Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα τυλίγουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξει.
Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας.


 Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για λιγότερο από 15 λεπτά (φυσικά ανάλογα τον φούρνο).


και έτοιμα...μυρωδάτα και υπέροχα!!!



2 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμα φαίνονται και με απλά υλικά! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα μου μόνο που μυρίζει κανέλα... Μαγευεσαι.
    Σε ευχαριστώ που πέρασες. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή