Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γλώσσες που λένε...πολλά!!!

Καλή εβδομάδα να έχουμε...Δευτέρα σήμερα και οι μπαταρίες μοιάζουν φορτισμένες.Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την Δευτέρα καθώς το βλέπω σαν μια καινούρια εβδομάδα, με καινούρια πράγματα και ευκαιρίες.
Το Σαββατοκύριακο είναι οι μόνες μέρες που καταφέρνουμε να καθίσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και να φάμε με την ησυχία μας.Να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας.Το Σάββατο μας τράβηξε ψαράκι και επειδή το ψάρι το αγαπάμε οικογενειακώς είπαμε να κάνουμε ψητό και αχνιστό...το αποτέλεσμα???ένα υπέροχο Σαββατιάτικο τραπέζι!!!!
Καλά καταλάβατε το σημερινό θέμα έχει μαγειρική και μάλιστα ψαράκι...Γλώσσες αχνιστές με μουστάρδα και λεμόνι...ένα πείραμά μου που τελικά με έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!!


2 γλώσσες ολόκληρες (καθαρισμένες)
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
1 κρεμμύδι κανονικό (ψιλοκομμένο)
αλάτι-πιπέρι
λάδι
3 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα


Σε ένα τηγάνι έβαλα τα 2 ποτήρια νερό να βράζουν.Διέλυσα στο 1 ποτήρι νερό τις 2 κουταλιές μουστάρδας. Μόλις άρχισε ο βρασμός έβαλα τα ψάρια έριξα όλα τα υλικά μέσα και χαμήλωσα σε μεσαία φωτιά...Τα άφησα να σιγοψήνονται και μόλις είδα ότι έγιναν από την μια τα γύρισα από την άλλη.Δεν χρειάζεται να τα γυρίζετε συνέχεια.Μια φορά αρκεί.Κατά την διάρκεια του βρασμού το νερό με την μουστάρδα και το λεμόνι γίνεται μια υπέροχη σως.
Σε 30 με 40 λεπτά είναι έτοιμα...χωρίζουν αμέσως το φιλέτο από τα κόκαλα και η γεύση του είναι υπέροχη. Πρώτη φορά δοκίμασα κάτι τέτοιο,δεν είχα ξανακάνει αχνιστά ψάρια και σίγουρα μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα!!!
Μακάρι να μπορούσα να αποτυπώσω στην εικόνα την υπέροχη γεύση τους!!!




Με αγάπη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips