Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Ψωμάκι ala Italia!!!

Σε προηγούμενο θέμα φτιάξαμε ένα σπιτικό ψωμάκι (χωρίς αρτοπαρασκευαστή) Γαλλικού τύπου.Σήμερα ταξιδεύουμε στην Ιταλία...Βάλτε ποδιά,ετοιμάστε τα υλικά και πάμε βήμα βήμα να φτιάξουμε το πιο μαλακό και νόστιμο ψωμάκι της γειτονικής μας χώρας.


Παρόμοιο Θέμα :



Τα υλικά που θα χρειαστούμε:



Για 750γρ. ψωμί :
  1. 220 ml χλιαρό νερό.
  2. 1 κουταλάκι αλάτι.
  3. 2  1/2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο.
  4. 2  1/2 κουταλάκια ζάχαρη.
  5. 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  6. 80γρ σιμιγδάλι ψιλό
  7. 1  1/2 κουταλάκι ξηρής μαγιάς.
Για 900 γρ ψωμί :
  1. 280 ml χλιαρό νερό.
  2. 1 κουταλάκι αλάτι.
  3. 3 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο.
  4. 3 κουταλάκια ζάχαρη
  5. 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  6. 100γρ σιμιγδάλι ψιλό.
  7. 1  3/4 κουταλάκι ξηρή μαγιά.

 *ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ
  • 1 κούπα = 250 ml
  • 1 κουταλιά στης σούπας = 15 ml
  • 1 κουταλάκι του γλυκού = 5ml


1.Ζεστάνετε σε ένα μπρίκι την μαργαρίνη ή το βούτυρο (προσοχή απλά να λιώσει όχι να καεί).Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά και τελευταία ρίξτε το αλεύρι και την μαγιά.Προσοχή η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι γιατί θα "καεί" και δεν θα φουσκώσει το ψωμί. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.

2.Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου μια ώρα.Έπειτα φτιάξτε ένα καρβελάκι και αφού έχετε βάλει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος,βάλτε το στο ταψί.


3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς!


4.Ανά τακτά διαστήματα ρίχνετε λίγες σταγόνες νεράκι επάνω στο ψωμί.Θα το βοηθήσει ώστε να μείνει αφράτο και να μην ξεραθεί το εξωτερικό του.


Σε μια ώρα έτοιμο!Αφράτο,νόστιμο δίνει μια Ιταλική νότα στο τραπέζι σας.
Ελπίζω να σας αρέσει!!!






Καλή Επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου