Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η καλύτερη μαμά του κόσμου.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή σου σαν χαστούκια,συνειδητοποιείς πως το πέπλο που νομίζεις ότι προστατεύει εσένα ή την οικογένεια σου δεν υπάρχει.Οι αρρώστιες ,οι απώλειες δεν είναι μόνο περιστατικά στους γνωστούς των γνωστών σου, αλλά στην πραγματική ζωή.Είναι οι στιγμές που πρέπει να εκτιμήσεις αυτά που έχεις,να πεις ένα ευχαριστώ σε όσους είναι δίπλα σου.Αυτά γυρίζουν τελευταία στο μυαλό μου και θέλησα πέρα από την υπεράσπιση των ιδεών μου να γράψω ένα θέμα για την μαμά μου...που είναι πάντα εκεί,που ποτέ δεν βρήκα χρόνο ή θάρρος να της πω ότι είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου!

Όταν ήμουν 14 χρόνων χώρισαν οι γονείς μου...Έπειτα από πολλές άσχημες καταστάσεις νομίζω πως ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει.Ο πατέρας μου δυο χρόνια αφού πληρώσαμε εμείς σαν παιδιά τα θέματα που είχε με την μαμά μου αποφάσισε ότι του ήμασταν βάρος.Ποιος ξεκινάει μια καινούρια ζωή με τα βάρη του παρελθόντος?Κανείς! Άλλωστε τα παιδιά φτάνουν σε μια ηλικία που δεν χρειάζονται τους γονείς τους.Δεν θα καταναλώσω όμως άδικα γραμμές για να μιλήσω γι αυτό..ξέρεις μετά από χρόνια είναι σαν να βλέπεις την ζωή κάποιου άλλου.Ο οργανισμός σου σηκώνει τέτοιες άμυνες που δεν περίμενες ότι θα είχες.Πίστευα ότι με το πέρασμα των χρόνων κάποια στιγμή θα μπορούσα ίσως να συγχωρέσω τον πατέρα μου για ότι έκανε,αλλά τώρα πια στα 34 και μετά από 2 παιδιά δεν μπορώ να το κάνω.Όποιος τολμήσει κ πληγώσει τα παιδιά μου θα με βρει μπροστά του,πόσο μάλλον να γίνω εγώ ο άνθρωπος που θα τα πληγώσει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.Δεν μπορώ να φανταστώ να αφήσω τα παιδιά μου και να διασκεδάζω την ζωή μου.Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια χωρίς τα παιδιά μου.Όχι δεν μπορώ να παρατήσω έτσι τα παιδιά μου...και όχι δεν μπορώ να συγχωρέσω έναν γονιό που απλά μια μέρα έσβησε από την ζωή του τα δυο του παιδιά!

Όσο δύσκολο και εάν ήταν στην αρχή να μεγαλώνουμε μόνο με την μαμά,τώρα πλέον καταλαβαίνω πως η μαμά μου ήταν υπέρ αρκετή για να νιώσουμε την ασφάλεια που συνήθως δίνουν οι μπαμπάδες στην οικογένεια. Ήταν και είναι πάντα εκεί.Όσο και αν την στεναχωρούμε ή την πληγώνουμε,πάντα στο τέλος θα μας  στηρίξει.Ποτέ δεν έκανε κάτι για να μας πληγώσει και τελικά όλες της οι επιλογές ήταν σωστές.Ακόμη και τώρα πριν δυο μήνες που έκανα τατουάζ στο λαιμό,θύμωσε στην αρχή,νευρίασε αλλά δεν με έκρινε με έναν περίεργο τρόπο πάλι στήριξε την απόφαση μου!Όποτε και αν ψάξω πίσω στην μνήμη μου η μαμά μου ήταν εκεί,γίναμε η προτεραιότητα της και ποτέ δεν μας άφησε. Δεν θα ξεχάσω πόσο ευτυχισμένη ήταν όταν έκανα τα παιδιά μου,ή όταν πηγαίνουμε στο σπίτι της και είναι κουρέλι από την κούραση, πάντα θα βρει το κουράγιο να τα ταΐσει,να παίξει μαζί τους,να με ακούσει...πάντα!Δεν της το λέω συχνά,ίσως να μην της το έχω πει ποτέ,όμως δεν θα ήθελα να έχω άλλη μαμά από αυτήν που έχω.Είναι η πιο δυνατή και την πιο καλή μαμά του κόσμου.Ξέρω πως ότι και να γίνει η μαμά μου θα ανοίξει την αγκαλιά της για μας.

Και ο αδελφός μου και εγώ ήμαστε δύσκολα παιδιά.Εγώ είμαι νευρική,απότομη,γλωσσού έχω όλα τα χαρακτηριστικά που δεν έχει η μαμά μου.Είναι ήρεμη,γλυκιά, δεν θα πει ποτέ κάτι κακό για κάποιον και δεν θα κρατήσει κακιά σε κανέναν.Θυμάμαι ο μπαμπάς μου προσπαθούσε να μειώσει συνέχεια την μαμά μου και τελικά-μόνο που το σκέφτομαι με πιάνουν τα γέλια-η μαμά μου είναι αυτή που απολαμβάνει την αγάπη των εγγονών της,η μαμά μου ήταν αυτή που στάθηκε καλύτερα από τον κάθε ένα στις εφηβικές μας τρέλες αλλά το κυριότερο ήταν ικανή να σταθεί δίπλα μας όχι μόνο σαν μάνα αλλά και πατέρας.Δεν ξέρω πως να εκφράσω τον θαυμασμό που νιώθω για την μαμά μου.Θέλω τόσο πολύ να την μοιάσω έστω και λίγο.Να γίνω έστω και λίγο για τα παιδιά μου η μαμά που ήταν εκείνη για μένα.Θέλω να μεγαλώσουν και να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους με όποιο τρόπο,όπως ακριβώς είναι η μαμά μου σε μένα!Θέλω να καταφέρω να νιώθουν τα παιδιά μου πως όπου και εάν είμαι ,όσο χρονών και να γίνουν πάντα θα είναι τα παιδάκια μου.Μπορεί με την μαμά μου πλέον να μιλάμε σε ένα άλλο επίπεδο,αλλά πάντα την θέλω κοντά μου,γιατί όταν έχω την μαμά μου κοντά μου,δεν είμαι εγώ η μαμά με την ευθύνες και τα προβλήματα,αλλά ξαναγίνομαι για λίγο παιδί και είμαι απλά το παιδί της μαμάς μου!

Ξέρω πως μεγαλώνει και ο χρόνος φεύγει..ξέρω πως αν χάσω την μαμά μου θα είμαι τελείως μονή και φοβάμαι πολύ αυτή την στιγμή..νομίζω ότι δεν θα μπορέσω εύκολα να το διαχειριστώ..αγαπάω τόσο πολύ την μαμά μου,είμαι τόσο περήφανη για την μαμά που έχω,μου έμαθε να ράβω,να πλέκω όλα όσα κάνω τα οφείλω σε εκείνη,ότι κάνω το χρωστάω στην μαμά μου και ελπίζω έστω και λίγο να την έχω κάνει να νιώσει περήφανη.Αγαπώ πολύ την μαμά μου,όχι μόνο γιατί έχω μονό εκείνη σαν γονέα αλλά γιατί η μαμά μου είναι η πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!Η πιο όμορφη,ή πιο έξυπνη και η πιο δυνατή.Η μαμά μου είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου!


Αυτό είναι ίσως το ωραιότερο τατουαζ που έκανα ποτέ...είναι τα γράμματα της μαμάς μου και το έχω στο εσωτερικό του χεριού μου..θέλω να το βλέπω κάθε μέρα και να παίρνω δύναμη.




Αφιερωμένο στην μαμά μου.......

28 σχόλια:

  1. Τι να σχολιάσω τώρα...κομμάτια μας έκανες! Και εγώ έτσι νιώθω για την δική μου, δεν περάσαμε διαζύγια, ο πατέρας μου είναι ένα κομμάτι μάλαμα, μα περάσαμε αλλες δύσκολες καταστάσεις μέσα από τις οποίες οι δικοί μου μας δίδαξαν πλέον με τις πράξεις και όχι με λόγια. Να ναι καλά οι σωστοί γονείς όλου του κόσμου και κυρίως να κερδίσουμε και εμείς αυτό το τίτλο από τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πόλυ.Και πάλι νιώθω οτι ήταν τόσα λίγα όσα έγραψα για την μαμά μου,φαντάζομαι όλα τα παιδια που είχαν τετοιους γονεις να νιωθουν τα λόγια φτωχά για τόση αγάπη!

      Διαγραφή
  2. ενταξει .. κλαιω... αμαν ρε κοριτσι.. με κατασυγκινησες... Να ειναι γερη η μανουλα σου για πολλα πολλα πολλα χρονια.. Και μακαρι να εισαι-γινεις κι εσυ τετοια μαμα για τα παιδια σου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ελπίδα μου.Μακάρη όλες οι μανούλες να είναι καλά όλα τα παιδάκια,όλοι οι άνθρωποι που έχουν να μοιράσουν μόνο αγάπη!
      Υγ.κρατάω την ευχή σου σαν φυλαχτό εύχομαι να της μοιάσω έστω και λίγο!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο κείμενο, αληθινά λόγια και πολύ συγκινητικά! Σου εύχομαι να την έχει ο Θεός καλά και μακάρι να της μοιάσεις! Υπέροχο το τατουάζ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τόσο πολύ!!!Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να γνωρίσεις έστω και λίγο την μαμά μου!

      Διαγραφή
  4. Ίσως να είναι το πιο δυνατό κείμενο-καταθεση ψυχής-αφιέρωση προς τη μαμά που έχω διαβάσει! Διώξε τις ανησυχίες σου για το αν θα καταφέρεις να της μοιάσεις....πιστεύω ότι εχεις "ρουφήξει" όλα τα καλά της!!!!
    Να στε πάντα γερές και ενωμένες, να καμαρώνετε η μια την άλλη και μαζί να καμαρώνετε τα δικά σου παιδιά! Όσο για το τατού το αγάπησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γιώτα μου.Αν και έχω μερικά ακόμα,αυτό νομίζω είναι το πιο όμορφο.Δεν ξέρω τελικά αν φύγει η ανησυχία μου ποτέ...αλλά πιστέυω πως κάτι έχω πάρει απο εκεινη και εγω!Σε ευχαριστω και πάλι!

      Διαγραφή
  5. Τόσο πολύ με μάγεψε και με συγκίνησε το κείμενό σου... Το ίδιο νιώθω για την μητέρα μου και μαζί κουβαλάω και ένα φόβο... ότι δεν έχω καταφέρει να της εκφράσω τα όλα όσα νιώθω για εκείνη και να της πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Δυστυχής η υγεία της είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εγώ προσπαθώ να της απαλύνω τους πόνους όσο μπορώ... Έχω αρχίσει να επεξεργάζομαι το γεγονός ότι θα την χάσω ίσως και αρκετά σύντομα. Δεν θα σου πω ψέματα... δεν τα καταφέρνω. Υπέροχο το κείμενό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρή μου έχεις μια ζεστή αγκαλιά από μένα!Δεν σου κρύβω πως βούρκωσα στην σκέψη της απώλειας.Ούτε και εγώ έχω καταφέρει να της πω όχι μόνο το ευχαριστώ αλλα ποσο περήφανη είμαι που την έχω μαμα.Να σου την αλήθεια,ίσως έχεις αυτήν την ευκαιρία.κάθισε διπλα της απλα και κρατα της το χέρι,οι μαμαδες ειναι μαγικα πλάσματα,καταλαβαινουν τι νιωθεις απο τον τρόπο που τους κοιτας.Ξέρεις πάντα έλεγα οτι πρέπει να δείχνουμε αγαπη στους ανθρωπους που αγαπούμε πριν γινουν φωτογραφίες...Σου στέλνω την αγαπη μου και την συμπαραστασή μου...σε ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  6. Το κείμενο σου με εκφράζει απόλυτα, έχω περάσει από αναλογη κατάσταση και η μαμά μου ήταν και είναι τα πάντα για μένα και παροόλα αυτά δεν της έχω πει ένα ευχαριστώ. Ισως θεωρώ δεδομένη την παρουσία της στη ζωή μου. Και εγώ θεωρώ αδιανόητο και ασυγχώρητο, γονιός να μην ενδιαφέρεται για τα παιδιά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ακριβώς Αθηνά μου.Θεωρούμε δεδομένη την παρουσία τους.Ξέρεις...."την δική μου μαμα δεν μπορει να την πειράξει τίποτα"..αραγε μήπως νιώθουμε μικροί για να πούμε ένα απλό ευχαριστω μπροστά στο δικό τους μεγαλείο?
      Περασα από πολλά σταδια μέχρι να επεξεργαστώ σωστα αυτό που έκανε ο πατέρας μου αλλά τελικα πέρα απο το μισος,τον πόνο,την άρνηση τωρα πια νιωθω μόνο λίπη...τα παιδια μου αγκαλιαζουν την μαμα μου κ νιώθω η ψυχή τους να φωναζει "γιαγια" τι δυστυχής ο άνθρωπος που έχει αρνηθεί να απολάυσει κάτι τετοιο...

      Διαγραφή
  7. Τι συγκινητικο!!! Ποσο πολυ συμφωνω μαζι σου και.ποσο παρομοια.βιωματα εχω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ..και για τα καλα σου λογια και για την επισκεψη

      Διαγραφή
  8. Είμαι σίγουρη πως η μαμά σου θα είναι περήφανη για σένα και όσο και να νομίζεις ότι είστε διαφορετικές και να θες να της μοιάσεις, σου λέω πως της έχεις μοιάσει στο πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό των παιδιών, όπως ανέφερες δεν θα μπορούσες ποτέ να τα αφήσεις! Το ίδιο έκανε και αυτή η μάνα για εσάς, η ανταμοιβή της θα είναι να συνεχίσεις να την κάνεις περήφανη, έχω αρκετά παρόμοια βιώματα και σε καταλαβαίνω απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω...όπως πάντα λέω μακάρι να της μοιασω στο ελάχιστο!!!
      Σε ευχαριστω πολύ για τα υπέροχα λογια σου και για την επισκεψή σου!

      Διαγραφή
  9. Πραγματικά είσαι τυχερή που έχεις τέτοια μαμά! Κι εγω σκέφτομαι ποσα πολλά είναι για εμενα ή μαμά μου και ότι θέλω να της μοιασω! Πολύ συγκινητικά τα λόγια σου! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι απο τις περιπτώσεις που νιώθεις να σε πνίγουν τα συναισθήματα και τα λόγια να μοιαζουν τόσο φτωχά μπροστα σε οσα σκεφτεσαι!!!Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψή σου και τα γλυκά σου λογια!

      Διαγραφή
  10. πολύ με συγκίνησες, φίλη μου...
    να είναι γερή και μακάρι να της μοιάζουμε...
    νομίζω πως όλες οι μανούλες,(εκτός λυπηρών εξαιρέσεων), ακόμα και αν έχουν κάποια αρνητικά, ανθρώπινα στοιχεία, κουβαλούν μέσα τους το μεγαλείο της μητρότητας... και το μεταδίδουν και στα παιδιά τους

    με την αγάπη μου,
    Αλεξία
    https://momyof6.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Αλεξία μου...νομιζω το να εισαι γονιος δεν ειναι ένστικτο αλλα κομματι του εγώ σου...Ποσες μητερες φερθήκαν στα παιδια τους με τρόπο που δεν το χωράει ο ανθρωπινος νους!
      Σε ευχαριστώ πολυ για την επισκεψή σου

      Διαγραφή
  11. Σε θαυμάζω που μιλάς ετσι ανοιχτά για πραγματα που θεωρούνται "ταμπού"!
    Να την χαίρεσαι την μανούλα σου. Χρονια καλα και χρονια ευτυχισμένα να εχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαρθα μου...να εισαι πάντα καλα!

      Διαγραφή
  12. Με συγκίνησες γιατί και γω έχω μια τέτοια μάνα και ούτε γω ξέρω τι θα κάνω αν την χάσω! Να την χαίρεσαι την μανούλα σου και να τρέξεις να της πεις πόσο πολύ περήφανη είσαι για εκείνη (αν και νομίζω το ξέρει ήδη). Οι μαμάδες μας καταλαβαίνουν μόνο με ένα βλέμμα, χωρίς λόγια!
    Το τατουαζ σου τέλειο και πολύ τρυφερό!
    Φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπεροχο το κειμενο σου! Σε καταλαβαινω απολυτα. Πολλες φορες πιστευουμε οτι ολα ειναι δεδομενα στην ζωη και πως δεν χρειαζεται να λεμε οτι νιωθουμε. Και μετα ειναι αργα. Εγω πλεον ζω στο εξωτερικο μακρια απο τους γονεις μου αλλα μου λειπουν απιστευτα πολυ καθε μερα. Ολοι εχουμε τα στραβα μας. Με εκανες και βουρκωσα και τωρα θα παρω τηλεφωνο να τους πω ενα ευχαριστώ για οτι εχουν κα ει για μενα και πως τους αγαπω και τους δυο απιστευτα πολυ! Σε ευχαριστώ που με εδωσες αυτο το "χαστουκι". Να εισαστε και οι δυο σας καλα.
    Τα φιλια μου
    Αθανασία ♡Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Αθανασία μου. να εισαι και εσυ πάντα καλα

      Διαγραφή
  14. Ναι ρε συ!!! το πιο όμορφο ταταουάζ είναι αυτό!!!!
    Μακάρι να γινόμασταν όλοι σαν τέτοιες μαμάδες!!!!!!
    Να τη χαίρεσαι!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips