Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Καλαθάκια από χέρι!

Καλησπέρα-καλησπέρα....ετοιμάζετε καλαθάκια για το Πάσχα???Αν ναι η σημερινή ανάρτηση θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.Στο θέμα "Το πιο ρομαντικό μπολ" στις 24/4/2013 σας παρουσίασα τον τρόπο να φτιάξετε ένα ρομαντικό μπολ από ένα σεμεδάκι.

Δεν υπάρχει όμως τίποτα γύρω σας που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αυτή την διαδικασία...Μια πετσέτα,ένα παλιό μπλουζάκι,κομμάτια υφάσματος ή γιατί όχι ένα μαλλί πλεξίματος που έχει μπερδευτεί και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε...Τίποτε δεν πετιέται λοιπόν.
Το Πάσχα ήρθε και λίγο πολύ όλοι ψάχνουμε έξυπνους και εντυπωσιακούς στολισμούς για τα δωράκια που θέλουμε να κάνουμε.Τι πιο όμορφο από ένα δώρο που έχει την σφραγίδα σας.Κάτι που λέει στα αγαπημένα μας πρόσωπα ότι αφιερώσαμε έστω και λίγο χρόνο για να τους δείξουμε την αγάπη μας.Κάπως έτσι μου ήρθε και αυτή η ιδέα (Βέβαια το θέμα το ανέβασα λίγο αργά για να το κάνετε για το Πάσχα αλλά αυτό δεν έχει σημασία.αφήστε την ιδέα απλά να υπάρχει).
Αυτή την φορά έφτιαξα καλαθάκια αυγών από μαλλί πλεξίματος με την ίδια διαδικασία που έκανα και το μπολ από το σεμέν...πάμε να θυμηθούμε τα βήματα....

1.Σε 2 μέρη χλιαρό νερό προσθέτουμε ένα μέρος ακρυλική κόλλα η οποία γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει.


2. Ανακατεύουμε καλά έως ότου η κόλλα διαλυθεί τελείως.


3. Παίρνουμε το μαλλί πλεξίματος και το μπερδεύουμε.


4.Το βάζουμε μέσα στο μπολ με την κόλλα και το μουλιάζουμε πολύ καλά.


5.Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι έχει βραχεί τελείως από την κόλλα,στρώστε το επάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ ή πιάτο,ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να του δώσετε.Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την δική σας ευκολία είναι να τυλίξτε το μπολ με μια μεμβράνη.Θα σας βοηθήσει να το αφαιρέσετε πανεύκολα όταν στεγνώσει.


6.Αφήστε το να στεγνώσει για ένα 24ώρο και το μοναδικό σας καλάθι είναι έτοιμο...



Ελπίζω να σας αρέσουν!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips