Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Μην ξεχνας μαμά, είσαι γυναίκα! Τα δικά μου μυστικά.

Επιστροφή έπειτα από αρκετές μέρες.Κάτι καινούριο και ριζοσπαστικό ετοιμάζεται όποτε η μέρα μου είναι μοιρασμένη σε παιδιά...δουλεία...σπίτι...ετοιμασίες...Ουφ μια παράκληση, μπορεί το 24ωρο να γίνει 30ωρο??? Στην σημερινή μου ανάρτηση λοιπόν σας αποκαλύπτω τα δικά μου μυστικά ομορφιάς.Παίρνω μέρος και εγώ στην πρόσκληση συζήτησης της γλυκιάς μου Μαρίας από το Beauty Harmony όπου στην υπέροχη ανάρτηση της "Μην ξεχνας μαμά, είσαι γυναίκα! Κάλεσμα σε συζήτηση!" μας λέει τα δικά της μυστικά!!!

Δεν ξέρω εαν είμαι η κατάλληλη να δώσω συμβουλές ομορφιάς. Τα κοντά μαλλιά μου δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση εκτός από να καλύψω το γκρίζο φυσικό τους χρώμα, όσο περνάει ο καιρός βαριέμαι κ απεχθάνομαι όλο και περισσότερο το μακιγιάζ (ειδικά μετά από μια δερματική μόλυνση που μου ήρθε από το πουθενά έκανα μήνες να μακιγιαριστώ ξανά)..και γενικά δεν είμαι πολύ του να φτιάχνομαι...Τα αμέτρητα καλλυντικά μου ανήκουν στο παρελθόν,οι άπειρες γόβες μου αντικαταστάθηκαν από πρακτικά αθλητικά ή άρβυλα και γενικά όταν σκέφτεσαι το girly δεν θα σκεφτείς εμένα.Δεν λέω να φτιάχνεσαι,να βάφεσαι αλλά να μην είσαι και το ανένδοτο..."άβαφη δεν είσαι για 200 like"...Τα τελευταια χρόνια βλέπω μια υπέρ κατάχρηση του μακιγιάζ.Φουσκωτά χείλη σαν το ψάρι φούσκα και κάτι φρύδια που μοιάζουν με μουστάκια. Προσωπικά δεν μου αρέσει.Προτιμώ λοιπόν να είμαι πιο "φυσική" και να μπορώ να ξύσω την μύτη μου όταν με τρώει πάρα να φοβάμαι μην τρέξει η μάσκαρα...Αυτό που πιστεύω είναι παν μέτρον άριστον,λίγο,διακριτικό και ελαφρύ μακιγιάζ...να αναπνέει και το δέρμα.Εκτός όμως από το μακιγιάζ που είναι κομμάτι της περιποίησης του προσώπου μου υπάρχουν και κάποια πραγματάκια που θα μοιραστώ μαζί σας. Το γεγονός βέβαια ότι η φίλη μου Μαρία με θεωρεί όμορφη και θέλει να πω και τα μυστικά μου...με ανεβάζει ένα level παραπάνω το ομολογώ!!!!

1. Πάρα πολύ καθαρό δέρμα....Μέτα την δερματική μόλυνση που έπαθα οι πετσέτες του σπιτιού μου ένιωσαν τι θα πει πόνος.Ακόμη και αν πλύνω το πρόσωπό μου 10 φορές την ημέρα θα σκουπίσω ταμποναριστά το δέρμα μου με άλλη πετσέτα.Βασικότατο να μην κοιμάσαι χωρίς να καθαρίσεις το δέρμα σου .Πρέπει όταν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου να έχεις απαλλαχτεί από όλους τους ρύπους που βαραίνουν την επιδερμίδα σου!

 Για την περιποίηση του δέρματος μου χρησιμοποιώ μόνο μια ενυδατική κρέμα,το λατρεμένο μου αμυγδαλέλαιο (μπορείς να βρεις πληροφορίες για τις ιδιότητες του εδώ ), ένα lip palm (λατρεμένα eos τα οποία πήρα σε διάφορες γεύσεις από το τελευταίο μου ταξίδι στην Αμερική-και εδώ θα καταγγείλω τις φιλενάδες μου που μου κατάσχεσαν μερικά) και για την ενυδάτωση σώματος μια κρέμα θαύμα ,βούτυρο κακάο ( και αυτή από την Αμερική...και αν τελειώσει θα τρελαθώ διάβασε τις ιδιότητες του βούτυρο κακάο εδώ)..


2.Βρες τα σωστά προϊόντα για σένα.Η δική μου λίστα καλλυντικών μακιγιάζ...μικρή! Μέικ-απ, μάσκαρα, μολύβι ματιών και ρουζ.Μόνο!!! Βασική προϋπόθεση να το μεικ-απ να κρατάει αρκετή ώρα και το ρουζ να είναι σε γήινες αποχρώσεις. Θέλω να είμαι ελαφρά μακιγιαρισμένη και όχι παραμορφωμένη λες και φοράω μάσκα!Άσε που δεν αντέχω και το βάρος τόσων προϊόντων πάνω στο δέρμα μου. Κραγιόν φοράω σπάνια και αυτό γιατί λατρεύω ΄το κόκκινο τα σκούρα χρώματα,όποτε ένα κόκκινο κραγιόν το πρωί,το θεωρώ (για μένα) υπερβολή.


3...και κυριότερο...να είσαι ο εαυτός σου.Κάθε φορά που περνάς από τον καθρέφτη να σου χαμογελάς. Να είσαι συγκεντρωμένος στο να είσαι αυτό που εσύ γουστάρεις.Να μην προσπαθείς να καλυφθείς πίσω από ψεύτικες εικόνες που ξεβάφουν . Να υπερασπίζεσαι έως τέλους τον εαυτό σου ακόμη και αν έχεις να κάνεις με στρατιά από ανθρώπους που προσπαθούν να σε πείσουν πως είσαι κάτι άλλο. Να είσαι σίγουρη για σένα και να ξέρεις ότι η σιγουριά γοητεύει περισσότερο.Τα βήματα σου να είναι σταθερά και να μην παραπατάς από απόψεις σε απόψεις.Το μεγαλύτερο και καλύτερο μυστικό ομορφιάς ενός ανθρώπου είναι να αποβάλλει από πάνω του τοξικές ουσίες,Ζήλευα,φθόνο, δηθενια και ψέμα...Να είναι καθαρός, να βάζει στόχους, να είναι δημιουργικός και να προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από την γνώση...όχι μέσα από τις ζωές των άλλων...


Η ομορφιά είναι υποκειμενική...η αλήθεια αντικειμενική..και το χαμόγελο απαραίτητο!
Προσκαλώ και εγώ με την σειρά μου την Δέσποινα των υπέροχων blogs The smell of mommy και All beauty in cluded και φυσικά την Γιώτα από τις Βlog-o-logies...Τι λέτε κορίτσια θα μου πείτε να μυστικά σας...δεν θα τα πω πουθενά!!!Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες!!!











5 σχόλια:

  1. Λατρεμενη δέχομαι την προ(σ)κληση με χαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα! Τι την ήθελες την πρόσκληση σε μενα φιλαράκι;;; Καήκαμε.... χαχαχα Μιλάς στην πιο ασχετη & χυμα πλεον....Παρόλα αυτά με χαρά αποδέχομαι την πρόσκληση. Όσον αφορά την ανάρτησή σου...δεν εξεπλάγην απο όσα αποκάλυψες!!! Αν και η γνωριμία μας ειναι blogofacebookιάστικη είναι ξεκάθαρο ότι δεν είσαι "φορτωμένη"...γκόμενα (just like me)!!!! Τα καλλυντικά μας πάνω-κάτω τα ιδια (μη σου πω ότι τα δικά μου ίσως να ειναι και λιγότερα ). Προσωπικά χαίρομαι τα "καθαρά" πρόσωπα και θαυμάζω τα όμορφα μακιγιαρισμενα (όσο,όπως και όποτε πρέπει). Τα φιλιά μου PelomaBoQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πέννυ μου! Ούτε εγώ μακιγιάρομαι σε καθημερινή βάση παρά μόνο όταν υπάρχει λόγος...χιχιχι Αλλά την περιποίηση-καθαρισμό της επιδερμίδας μου δεν την ξεχνώ ποτέ, κάνω τις μασκούλες μου, τις απολεπίσεις μου και φυσικά την απαραίτητη ενυδάτωση προσώπου αλλά και σώματος! Το δέρμα μας χρειάζεται τροφή και νερό, όπως και το στομάχι μας άλλωστε...χιχιχι φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό το αμυγδαλέλαιο μεγάλη ανακάλυψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips