Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ραγισμένα μπισκότα.

Από τα αγαπημένα μου και πιο γευστικά μπισκότα που έχετε φτιάξει ποτέ.Ιδιαίτερη η γεύση της κουβερτούρας...δοκιμάζοντας ένα δεν θα μπορείτε να σταματήσετε...Τα ξανά θυμήθηκα πριν 2 μέρες που ήρθε η φιλενάδα μου για καφεδάκι.Αυτή η συνταγή λοιπόν είναι αφιερωμένη σε εκείνην.Περιμένω την επόμενη φορά να τα φάω από τα χεράκια της!!!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ λιωμένη κουβερτούρα
  • 80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ βανίλια
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 100γρ κρυσταλλική ζάχαρη


Εκτέλεση:

 1.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την καστανή ζάχαρη 
και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και την λιωμένη κουβερτούρα.



2. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικ και την βανίλια.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.




 3.Μετά πλάθουμε μπαλιτσες σε μέγεθος καρυδιού.
σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και σε ένα δεύτερο την άχνη.
Περνάμε τις μπαλιτσες από την κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα από την άχνη.





4. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψακι και βάζουμε την ζύμη ,
τέλος πατάμε τις μπαλίτσες ελαφρά.


5.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κέλσιου.
Μόλις να βγάλετε από τον φούρνο θα σας φανούν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν δεν θα σταματήσετε εάν δεν τα φάτε όλα...



Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips