Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Αλμυρά μπισκότα (μπατόν σαλέ).

 Μαζί με όλα τα θέματα δημιουργίας στο blog υπάρχουν και θέματα μαγειρικής...καθώς η μαγειρική είναι πάνω απο όλα δημιουργία...
Στο σημερινό μας θέμα θα σας δείξω βήμα βήμα τα αγαπημένα μου αλμυρά μπισκότα ή όπως ίσως τα γνωρίζεται ως "μπατον σαλέ"..Με μόνο 5 υλικά μπορείτε να απολαύσετε να πιο εύκολα και νόστιμα αλμυρά μπισκότα...



Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 250γρ. βούτυρο
  • 3 κούπες αλεύρι (περίπου 500γρ)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ




Εκτέλεση:

1.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.


2.Αφού λιώσει (προσοχή θέλουμε να λιώσει και όχι να κάψει) ρίχνουμε το αλάτι και το μπέικιν



3.Μετά ρίχνουμε το αυγό αλλά μόνο τον κρόκο. 
Το ασπράδι θα το κρατήσουμε για επάλειψη λίγο πριν το ψήσιμο.


4.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια ωραία ζύμη.



Tip: στις 4 γωνίες του ταψιού βάλτε ελάχιστο βούτυρο.
Με αυτόν τον τρόπο η λαδόκολλα θα κολλήσει επάνω στο ταψί σας.



5.Βάλτε τα μπισκότα στο ταψάκι.
Χτυπήστε το ασπράδι που κρατήσατε από το αυγό και απλώστε το επάνω στα μπισκότα.
Έτοιμα για ψήσιμο...




6.Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...
Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε και λίγο κεφαλοτύρι πριν το ψήσιμο.

Και σε λίγη ώρα....


Νόστιμα,λαχταριστά αλμυρά μπατόν σαλέ...απλά υπέροχα!



Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips