Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα ζάχαρης XL!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα για τα παιδιά από τα γλυκά??? Όχι.Υπάρχει όμως καλυτερότερο πράγμα για τα παιδιά από ένα XL γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμας????
Αποφάσισα να φτιάξω ένα μεγάλο μπισκότο για μια μικρή πριγκίπισσα που ξέρω ότι τρελαίνεται και για τα μπισκότα αλλά και για την ζαχαροπαστα...και όχι ότι και ότι...15 εκατοστά μπισκότο!!!Οταν το είδε...δεν ξέρω τι της άρεσε πιο πολύ...το μπισκότο ή η σκέψη πως θα αργήσει να τελειώσει???

Πάμε να δούμε την συνταγή και τι υλικά θα χρειαστούμε...

Για τα μπισκότα:
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 125γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη.Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα τυλίγουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξει.Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε πάχος περίπου 4 με 5 χιλιοστά ,τοποθετούμε την ζύμη σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για λιγότερο από 15 λεπτά (φυσικά ανάλογα τον φούρνο).
 Εάν θέλετε να κόψετε την ζύμη με κλασικά κουπατ απλά τα κόβετε...εάν θέλετε να κάνετε κάποιο άλλο σχέδιο και μάλιστα σε μεγαλύτερο μέγεθος θα χρειαστείτε μια κόλα χαρτί Α4.Ζωγραφίστε επάνω στο χαρτί το σχέδιο που θέλετε να κόψετε  το μπισκότο σας και τοποθετήστε το στην απλωμένη ζύμη.Με ένα μαχαιράκι κόψτε γύρω από το πατρόν και βάλτε το στο φούρνο.Η ζύμη θα ήταν καλύτερα να είναι περίπου στα 5 με 6 χιλιοστα πάχος.Αφού ψηθούν τα μπισκότα σας φτιάχνετε την ζαχαροπαστα.


Για την συναγη της ζαχαροπαστας βήμα-βήμα δείτε εδώ:
http://pelomaboq.blogspot.gr/2013/07/blog-post_29.html

Για όλα τα μυστικά της ζαχαρόπαστας δείτε εδώ:
http://pelomaboq.blogspot.gr/2013/07/blog-post_30.html 


Φτιάχνοντας λοιπόν την ζαχαρόπαστα στα χρώματα και στα σχήματα που θέλετε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο νεράκι ώστε να κολλήσει η ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο.Αλείψτε λίγο νεράκι με τα δάχτυλά σας ελαφρά πάνω στο μπισκότο και κοληστε την ζαχαρόπαστα.





Καλή επιτυχία!!!





2 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφα αυτά τα ανθρωπάκια.Φαίνεται εύκολη συνταγή ,μακάρι να τα καταφέρω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και θα τα κατεφέρεις...ειναι πολυ ευκολα!Σε ευχαριστω για την επισκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips