Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτικό λικεράκι....στην υγειά σας!

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά λικερακια.Υπάρχουν άπειρες γεύσεις και πολλοί τρόποι να φτιάξετε σπιτικό λικερακι ,σήμερα όμως θα δούμε βήμα βήμα έναν τρόπο που θεωρώ αρκετά εύκολο!Σήμερα το λικέρ μας θα έχει γεύση αχλάδι και μανταρίνι.

Θα χρειαστείτε:
1 κιλό αχλάδια ή μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη 
1 γυάλινο μεγάλο βάζο.
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα)


1.Κόβουμε τα αχλάδια σε κομμάτια

2.Τα βάζουμε μέσα στο βάζο και ρίχνουμε την ζάχαρη και το τσίπουρο.
Κλείνουμε το βάζο και περιμένουμε από μια εβδομάδα έως 10 μέρες 
ώστε τα αχλάδια να βγάλουν τον χυμό τους.


Όσο πιο χυμώδες είναι το φρούτο τόσο περισσότερο χυμό θα βγάλει.
Κατά διαστήματα ανακατεύετε το βάζο ώστε να πηγαίνει η ζάχαρη παντού.
Μόλις περάσουν οι μέρες και είναι έτοιμα σουρώνεται με ένα τούλι ή γάζα.

 Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα λικέρ σε ότι γεύση θέλετε.


Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips