Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Καλλυντικά απο τη φύση (Αλόη).. part 2

Aloe...

Σχετικα Θέματα:
http://pelomaboq.blogspot.gr/2014/11/part1.html

Η αλόη (Aloe) είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνη της.Πρόκειται για ένα φυτό όπου η χρήση του ξεκινά αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν.Είναι ένα φυτό που πάνω από 95% αποτελείται από νερό.Υπάρχουν πολλά είδη όμως η Αloe Vera είναι εκείνη που χρησιμοποιείται περισσότερο για καλλυντικούς σκοπούς.


Η Aloe Vera είναι ένα πάρτυ βιταμινών,μέταλλων και ιχνοστοιχείων.Το μαγνήσιο,το μαγγάνιο,τον  ψευδάργυρο,το ασβέστιο,τον σίδηρο και το σελήνιο, αλλά και πολλά αμινοξέα βρίσκονται στην Aloe.Είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα, στερόλες, ανθρακινόνες και σαλικυλικό οξύ. Η Aloe θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα φυσικό φαρμακείο μέσα σε μια γλάστρα,καθώς είναι επουλωτική,βοηθάει στην ανάπτυξη των κυττάρων,βελτιώνει την λειτουργία των ιστών και έχει  αντιμυκητιακή δράση ,ενώ αποτοξινώνει τον οργανισμό.


Βοηθάει στους ερεθισμούς του δέρματος όπως έρπη,εγκαύματα,ερεθισμούς,ενώ ενυδατώνει και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.Είναι ένα υπέροχο ενυδατικό για τα μαλλιά και το δέρμα.Είναι κατάλληλη για την ακμή και κάθε δερματική αλλεργία.Ενώ ανακουφίζει από την φαγούρα και τα τσιμπήματα των εντόμων.
Μόνο καλά μπορεί να πει κάποιος για την Aloe,είναι ένα φυτό που άνετα μπορείτε να το καλλιεργείστε στην γλάστρα σας και να υπάρχει πάντα αυτό το φυσικό φαρμακείο να σας φροντίσει.Φυσικά πρέπει να αναφέρω ότι η Aloe δεν μπορεί να αντικαταστήσει φαρμακευτικές αγωγές σε σοβαρές περιπτώσεις ακμής ή δερματικής αλλεργίας.Είναι ένα φυτό με εκπληκτικές ιδιότητες και όχι φαρμακευτική αγωγή.Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και πριν την χρήση της θα ήταν καλό να κάνουμε ένα τεστ ευαισθησίας σε κάποιο σημείο του δέρματος μας.


  συνεχίζεται...


*Το συγκεκριμένο θέμα δεν αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές.
*Βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχεται από κάποια αλλεργία στα προϊόντα που αναφέρονται στο θέμα.
*Ουδεμία ευθύνη δεν φέρουμε για λάθος χρήση.
*Τα προϊόντα που αναφέρονται είναι 100% φυτικά και δεν προτείνεται τίποτα επεξεργασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips