Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το πιο εύκολο maxi φόρεμα!!!

Στο σημερινό μας θέμα θα φτιάξουμε το πιο εύκολο maxi φόρεμα για το καλοκαίρι και φθινόπωρο.Τα υλικά ελάχιστα..ύφασμα,κλωστή και ψαλίδι...πάμε να το δούμε βήμα βήμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
  • Περίπου 1,5 μέτρο ύφασμα
  • Κλωστή
  • Ψαλίδι
(χρησιμοποιήστε για πατρόν ένα φόρεμα που ήδη σας αρέσει ή ακόμη και ένα φανελάκι)

1.Πάρτε το φόρεμα που σας αρέσει και βάλτε το επάνω στο ύφασμα το όποιο έχετε διπλώσει στην μέση με την ούγια (το τελείωμα του υφάσματος ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ).Προσέξτε να το έχετε στρώσει καλά και ίσια με το ύφασμα. Το ύφασμα που θα κόψετε έχει μεγάλη σημασία να είναι στην ευθεία του καθώς εάν το κόψετε και το ράψετε στραβά, όταν θα το πλύνετε οι ραφές θα γυρίσουν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου καλό. Κόψτε το ύφασμα περίπου με 1,5 πόντο επιπλέον αέρα. Στον 1,5 πόντο θα γίνει η ραφή. Εαν το κόψετε ακριβώς το φόρεμα θα γίνει πιο στενό από το πατρόν σας.


1α. Εάν τώρα θέλετε να κόψετε το φόρεμα από ένα φανελάκι σας δείχνω με ένα σχέδιο πως μπορείτε να το κάνετε. Ας υποθέσουμε ότι το κίτρινο κομμάτι είναι το ύφασμα και το πράσινο είναι το φανελάκι. Διπλώστε πάλι το ύφασμα στην μέση με την ούγια στα πλαϊνά. Μετρήστε με μια μεζούρα την απόσταση από τον αφαλό εώς τον αστράγαλο Βάλτε το φανελάκι επάνω και από το σημείο που τελειώνει (θεωρητικά είναι λίγο πιο κάτω από τον αφαλό) συνεχίστε να κόβετε κάνοντας μια μικρή καμπύλη (για τους γοφούς) και συνεχίστε εώς ότου καλύψτε την απόσταση που μετρήσατε με την μεζούρα! Δεν ξεχνάμε ότι κόβουμε με 1,5 πόντο αέρα.


2. Τα μόνα γαζία που πρέπει να κάνετε είναι στους ώμους και στα πλαϊνά  Ενώνετε τα 2 κομμάτια και είναι σχεδόν έτοιμο. τώρα έχετε την επιλογή να γυρίσετε το ύφασμα 1 πόντο ( στο λαιμό και τα τα "μανίκια") και απλά να τα ράψετε ή να φτιάξετε φιτιλάκια και να τα βάλετε αντί για γαζία.

Πως θα φτιάξετε φιτιλάκια μπορείτε να δείτε εδώ:


3.Το φόρεμά σας είναι έτοιμο... με 4 γαζία και ελάχιστο χρόνο...






Καλή Επιτυχία!!!


2 σχόλια:

  1. μπραβο Πεννυ υπεροχες δημιουργιες! συνεχισε να μας δινεις ευκολες εξυπνες κ χρησιμες ιδεες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips