Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Fabulous Blogger Ελένη και Καρυδότσουφλο.

Όταν ξεκίνησα αυτή την στήλη ο σκοπός μου ήταν να μαζέψω σε μια ενότητα όσες περισσότερες blogger μπορώ παρουσιάζοντας τις δικές τους σελίδες.Με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως οι περισσότερες blogger που απευθύνθηκα αντέδρασαν τόσο θετικά και χαίρομαι πολύ γι αυτό..Είναι υπέροχο να συνεργαζόμαστε ή να γνωριζόμαστε μεταξύ μας έστω και έτσι...

Στην σημερινή μου ανάρτηση ένα κορίτσι που μάλλον δεν της πολύ πηγαίνει το δεδομένο και το στερεότυπο κάνει την εμφάνιση του και ξεπηδά μέσα από τις λέξεις. Νομίζω πω είναι η έννοια του εναλλακτικού, του ανένταχτου και του ονειροπόλου. Κάποιες φορές μέσα από τα παιχνίδια της και άλλοτε μέσα απ΄τα υπέροχα τοπία του νότου,μας πιάνει από το χέρι,και με το καρυδότσουφλο της μας ταξιδεύει στον κόσμο της μικρής Ελένης..εγώ το ομολογώ..αυτή την μικρή Ελένη την αγαπώ...αλήθεια μπορεί κανείς να μην την αγαπήσει;

-Τι θα πρέπει να ξέρω για σένα;
-Είμαι η Ελένη, μαμά 3 μικρών ήσυχων, ήρεμων και πολύ συνεργάσιμων αγοριών! Εντάξει από όλες τις παραπάνω πληροφορίες μόνο το όνομα είναι σωστό και ο αριθμός των παιδιών. Απλά να μωρέ… μερικές φορές λέω τα πράγματα αλλιώς μπας και τα πιστέψω.Πάμε πάλι λοιπόν. Είμαι η Ελένη, μαμά 3 ζωηρών, άτακτων και τρελών αγοριών!
Πριν από οχτώ χρόνια εγκαταλείψαμε την Αθήνα και από τότε ζούμε λίγο πιο έξω από τη Σπάρτη και μας αρέσει πολύ εδώ!


-Τι σε οδήγησε στη δημιουργία του Καρυδότσουφλου;
-Δεν ξέρω..Ή μάλλον ξέρω… και θα σας πω.Πριν από τρία χρόνια, το Πάσχα, είπα να φτιάξω τσουρέκια. Η σχέση μου με την κουζίνα είναι μόνιμα σε διάσταση. Παρόλα αυτά όμως είπα να δοκιμάσω την τύχη μου.Ποια τύχη; Όλες οι ατυχίες του κόσμου έπεσαν απάνω μου κι όλο το σύμπαν συνωμότησε εναντίον μου.Αποτέλεσμα; Τα τσουρέκια δε φούσκωσαν ποτέ. Ο λόγος; Ξέχασα να βάλω μαγιά.Τι να λέμε τώρα για κουζίνες και για τσουρέκια; Η μικρή Ελένη δεν είναι για τέτοια.Ο καλός μου χωρίς ίχνος ντροπής μου είπε να κόψω κάθε σχέση μαζί της. Υπάκουσα! Θα μείνω μαζί της μόνο για τα απαραίτητα. Κανένα φαγητό, κανένα κέικ. Τέτοια πράγματα.Και τότε πάρθηκε η απόφαση για το καρυδότσουφλο!Δεν είμαστε μάτια μου όλοι καλοί σε όλα. Καθένας στο στοιχείο του.Έτσι εγώ και το καρυδότσουφλο τα βρήκαμε και αγαπηθήκαμε!

-Τι θα βρει κάποιος στο Καρυδότσουφλο;
-Ότι αγαπώ! Ότι με προβληματίζει! Ότι με στεναχωρεί! Ότι με καίει! Ότι θαυμάζω!
Μπόλικες χειροτεχνίες που κάνω μαζί με τα παιδιά. Παιχνίδια που παίζουμε. Στιγμές καλές ή κακές. Ομορφιές αυτού του κόσμου.Όλα τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που μου δίνουν κάτι ή αφήνουν ένα στιγματάκι μέσα μου σουλατσάρουν στο καρυδότσουφλο.Ε τώρα άμα δείτε και τίποτα στίχους, τάχα ποιήματα και κουραφέξαλα… μη δίνετε σημασία. Είναι κάτι λέξεις που κόβουν βόλτες άναρχα στο μυαλό μου και θέλουν να γραφτούν κάπου… σαν απόδειξη ότι κάποτε υπήρξαν. 

-Τι σου χάρισε το blogging;
-Καταρχήν απαλλάχτηκε η κουζίνα από τα πειράματα και την παρουσία μου γενικότερα. Λίγο το ‘χεις;Δεν ξέρω τι ένιωθα όταν έπιασα από το χέρι το καρυδότσουφλο και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας ή τι σκεφτόμουν… στην πορεία όμως το Blogging έγινε μια ανάγκη. Ξέρεις ότι εκεί θα πεις εκείνο που σκέφτεσαι… εκείνο που σε πληγώνει…εκείνο που σε προβληματίζει (πιο πολύ σχετικά με τα παιδιά όλα αυτά) και θα βρεθούν άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο με εσένα. Θα πάρω πολλές ιδέες για χειροτεχνίες, για παιχνίδια, για βιβλία, για ένα σωρό πράγματα.Πιο πολύ όμως γνωρίζω συνέχεια ανθρώπους που στην «πραγματική» ζωή δεν θα τους γνώριζα και πραγματικά χαίρομαι γι αυτό! Άνθρωποι που έχουν ένα τικ κι αυτοί από τη δική μου τρέλα.
Ξέρεις ε; όταν η τρέλα μοιράζεται αποκτά άλλη αξία. Πολλαπλασιάζεται και ναι! μυστηριωδώς ομορφαίνει κιόλας. Κι έμενα αυτό μ’ αρέσει!

Μια ευχή και επιθυμία σου για το τέλος...
Αν θα ευχόμουν κάτι θα ήταν να έπαυε η ασχήμια αυτού του κόσμου. Ξέρω μάταιη ευχή αλλά οι ευχές είναι δωρεάν κι έχω το δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω!Όσο για μένα επιθυμώ να μη σοβαρευτώ ποτέ. Να παραμείνουμε μια τρελούτσικη οικογένεια και να γελάμε συνέχεια!

...Να σου πω Ελενάκι μου και εγώ αυτό σου εύχομαι..να μην σοβαρευτείς ποτέ! 
Αφιερωμένο σε σένα για τις βραδιές που βγαίνεις νοκ-αουτ...ξέρεις εσύ!!!



Μπορείς να ταξιδέψεις με το Καρυδότσουφλο στα social ...

Blog : Καρυδότσουφλο

Facebook Page : Καρυδότσουφλο
Google+ : Καρυδότσουφλο

 
*Η ανάρτηση αυτή σκοπό έχει την παρουσίαση και μόνο των blogs  στο αναγνωστικό μου κοινό.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σου.
σε φιλώ Πέννυ..

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για τη φιλοξενία και για τα όμορφα λόγια!!!!
    Τιμή μου που βρέθηκα σε αυτή την όμορφη γωνιά ανάμεσα σε τόσες άλλες αγαπημένες φίλες του διαδικτύου!!!
    Πενάκο μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!! κι ελπίζω να μη σε παίδεψα ρε συ με τις ερωτήσεις μου... χε χε χε
    Τα πιο γλυκά φιλιά μου από το νότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι που έμαθα ακόμα περισσότερα πράγματα για την Ελένη! Μπράβο και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips