Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ζυμώσαμε,χρωματίσαμε...στολίσαμε!!!

Το σημερινό μου θέμα με κάνει χαρούμενη για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί είναι ένα από τα πρώτα θέματα του blog μου και με έκανε να κάνω μια μικρή αναδρομή στον κόσμο μου κάπου στο 2013 στο θέμα Ζυμωτά στολίδια!. Τότε που το blogoπαιδακι μου ήταν μόλις μερικών ημερών,κάτι σαν ημερολόγιο και εγώ δεν είχα και πολύ μεγάλη ιδέα γι αυτό...και ο δεύτερος λόγος...θα τον δείτε παρακάτω.

Είναι η δεύτερη χριστουγεννιάτικη κατασκευή μου για φέτος. Δεν ξέρω αλλά κάτι περίεργο είχε η φετινή χρονιά,δεν μπορώ να διαχειριστώ σωστά τους χρόνους μου,κάτι που έπεσε λίγο παρά πάνω δουλίτσα,κάτι οι υποχρεώσεις..έμεινα λίγο πίσω.Δεν το βάζω κάτω όμως,έως την τελευταία στιγμή θα στολίζω!!!Φέτος λοιπόν η μικρή μου έχει την τιμητική της,βοήθησε και με το παραπάνω.Είναι και 5,5 χρονών πια,έτσι πέρα από τον στολισμό και την διακόσμηση,ανέλαβε και τα στολίδια της μπουγάδας.  Διότι τι να το κάνεις το άπλωμα χωρίς ένα χειροποίητο στολίδι ???Οπότε φτιάξαμε τα γνωστά σε όλους ζυμωτά στολίδια .

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε :
  • 1 κουπα αλατι 
  • 2 κουπες αλέυρι
  • νερό όσο πάρει
Πλάθετε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χεριά. Το απλώνετε με τον πλάστη και κόβετε με τα κουπάτ της επιλογής σας και τέλος ψήστε τα στον φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι δηλαδή να ξεραθουν.Τα στολίδια μπορούν να διατηρηθουν για πολλά πολλά πολλά χρόνια σε ξηρό μέρος!!! 



Φέτος φτιάξαμε πολλά ανθρωπάκια ,και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που με κάνει χαρούμενη το σημερινό θέμα.Δεν ήταν όμως απλά ανθρωπάκια,σε κάθε ένα από αυτά βάλαμε το μονόγραμμα του κάθε συμμαθητή μας.Στα αγοράκια μια πράσινη και στα κοριτσάκια μια κόκκινη κορδελίτσα ολοκλήρωσε το στολίδι μας.Ένα μικρό δωράκι για κάθε συμμαθητή μας,με πολλή πολλή αγάπη!!!

Βέβαια δεν μείναμε μόνο στα ανθρωπάκια.Κάναμε δεντράκια ,πεταλούδες ,καρδιές,μικρά και μεγάλα αστεράκια, που έγιναν όλα μαζί υπέροχα και το κάθε ένα μοναδικό.Τα στολίσαμε όλα μαζί στο σαλόνι παρεούλα με τις κάρτες και το γράμμα του Αγίου Βασίλη!Ζυμώσαμε,χρωματίσαμε,στολίσαμε και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά!!!Να περάσουμε όλοι υπέροχες,αξέχαστες και μοναδικές γιορτές.









Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους.
Και να θυμάστε ότι αγάπη και σεβασμό δεν χρωστάμε μόνο τις γιορτές!
Με αγάπη!!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ μου άρεσαν!!! Ιδιαίτερα τα ανθρωπάκια με το μονόγραμμα τα βρήκα εξαιρετική ιδέα!!! Μπράβο. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...εύχομαι ότι καλύτερο για το καινούριο έτος!!!!

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχα στολιδακια!!! Και του χρόνου να στε Καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα.Εύχομαι μια όμορφη δημιουργική χρονιά.

      Διαγραφή
  3. Πω πω φοβερή ιδέα και τι τέλειο αποτέλεσμα!Τυχεροί οι συμμαθητές επίσης να προσθέσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μαρία μου.Πολλές ευχές για το καινούριο έτος.

      Διαγραφή

Blogging tips