Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Μερεντόψωμο.

Το μερεντόψωμο είναι μια συνταγή που είδα σε μια ομάδα μαγειρικής.Αν και λίγο επιφυλακτική στην αρχή το δοκίμασα και από τότε έχει γίνει το αγαπημένο μας.Αξίζει και με το παραπάνω.Θα ξετρελάθουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εσείς...


Θα χρειαστούμε τα υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 8 γρ αλάτι



 1.Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ωραίο μαλακό ζυμάρι.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 45 λεπτά με μια ώρα.
tip: κατά την διάρκεια του ζυμώματος βουτάτε τα χέρια σας σε χλιαρό νερό και συνεχίστε το ζύμωμα.


2.Χωρίστε το ζυμάρι σε 4 ίσα κομμάτια.


3.Πλάσετε ένα ένα τα ζυμαρακια φτιάχνοντας δίσκους.
Απλώστε το πρώτο δίσκο και απλώστε το σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στο κάτω μέρος.

4.Απλώστε μερέντα..και βάλτε το δεύτερο δίσκο από πάνω.


 5.Συνεχίστε μέχρι το τελευταίο δίσκο  πιέζοντας στις άκρες να ενωθούν οι δίσκοι μεταξύ τους.


6.Βάλτε ένα ποτήρι στο κέντρο του ταψιού και αρχίστε να κόβετε.
Πρώτα τσα 4 και μετά στα 8 και στο τέλος θα έχετε 16 ίσα κομμάτια.


7.Πάρτε τις άκρες από τα κομμάτια και γυρίστε τα...
ή προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά
ή το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά..
στο τέλος θα έχετε ένα όμορφο λουλούδι!

8.Ψήστε στους 160 βαθμούς στον αέρα 
ή 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.





 Καλή επιτυχία!!!



9 σχόλια:

  1. θα το βάλω στα επόμενα ζυμωκαμώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλικ...προσθηκη στα αγαπημένα...οκ....
    ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται!!!Ενα θα σου πω μου πήρε απλά ενα απόγευμα για να το τσακισω

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει!!!! Θα το δοκιμάσω άμεσα και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη ειναι θεϊκό!!!!Εγω προσθέτω τριμμένο μπισκότο η μπανάνα και γινεται ουαου!!!!

      Διαγραφή
  4. σοκοκόλαση λοιπόν!!!! Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips