Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παπούτσια στον...πάγο.

Τα καινούρια παπούτσια είναι πάντα αρκετά σφιχτά μέχρι να πάρουν την φόρμα του ποδιού μας  και πολλές φορές εκείνη η πρώτη φορά που τα φοράμε είναι και η πιο βασανιστική, ειδικά εάν μας χτυπήσουν ή μας πληγώσουν. Ένα κολπάκι που θα ανοίξει τις καινούριες σας γόβες χωρίς να τις πάτε στον τσαγκάρη και χωρίς να πονέσετε καθόλου...μόλις σε λίγες ώρες.
Το μόνο που χρειάζεται είναι εκτός από τις καινούριες σας γόβες 2 σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων, νερό...και την κατάψυξή σας...


Γεμίστε τα σακουλάκια με νερό περίπου στο 1/3


Βάλτε τα σακουλάκια του νερού στο σημείο που θέλετε να ανοίξουν τα παπούτσια σας.
(προσπαθήστε να στρώσετε όσο καλύτερα μπορείτε το σακουλάκι με το νερό μέσα στη γόβα)


Και βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 12 ώρες.
(εάν θέλουν περισσότερο άνοιγμα επαναλάβετε την επόμενη μέρα)


Βγάλτε τα παπούτσια σας από την κατάψυξη και αφήστε τα περίπου μίση ώρα να ξεπαγώσουν  και να λιώσει ο πάγος ώστε να μπορέσετε να βγάλετε τα σακουλάκια από τα παπούτσια χωρίς να τα τραυματίσετε.


Καθώς το νερό γίνεται πάγος ο όγκος του αυξάνετε ,αυτό όμως γίνεται σταδιακά με αποτέλεσμα τα παπούτσια να ανοίγουν σιγά-σιγά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σχιστούν
(για αυτό έχουμε τις 12 ώρες σαν ασφάλεια).
Από προσωπική εμπειρία θέλω να σας πω να μην επιχειρήσετε τον συγκεκριμένο τρόπο για να ανοίξετε παπούτσια που είναι ήδη φορεμένα. Το δοκίμασα σε ένα ζευγάρι γόβες τις οποίες είχα φορέσει μόλις μια φόρα με αποτέλεσμα οι τσακίσεις που είχε κάνει το δέρμα άνοιξαν.Οπότε σας συμβουλεύω να το κάνετε μόνο σε αφόρετα παπούτσια.


Καλή επιτυχία!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips