Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγό.

Μια από τις γεύσεις που λατρεύω είναι η μαγιονέζα.Μου αρέσει σαν συνοδευτικό σχεδόν με τα πάντα.
Προσπαθώντας να φτιάξω σπιτική μαγιονέζα δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές με αλλά και χωρίς αυγά.Στην αναζήτηση λοιπόν της τέλειας σπιτικής μαγιονέζας ανακάλυψα την συγκεκριμένη συνταγή κάνοντας κάποιες δικές μου προσθήκες...



Για μια τέλεια κρεμώδη σπιτική μαγιονέζα θα χρειαστείτε :
1  κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι
1 με 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ (όχι πολύ γεμάτες).



ΤΙΡ : Μπορείτε να προσθέσετε επίσης
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά μουστάρδα ή καυτερή (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ 
ή σε αναλογία 1 και 1 κουταλάκι μουστάρδας και κέτσαπ.




Εκτέλεση: 

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά,εκτός από το κορν-φλάουρ, βάλτε όλα τα υλικά στο multi χτυπήστε τα για λίγα λεπτά και έπειτα ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε την μια κουταλιά κορν-φλάουρ.Αν σας ικανοποιεί η υφή της είναι έτοιμη. Αν την θέλετε ακόμη πιο κρεμώδη προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά κορν-φλάουρ και χτυπήστε για λίγα λεπτά....


Έτοιμη...μέσα σε λίγα μόλις λεπτά...χωρίς κανένα  φόβο μην κόψει,χωρίς αυγά,έχετε ετοιμάσει το τέλειο συνοδευτικό για το ψάρι ή τα ψητά σας.
Μπορείτε να την διατηρήσετε αποθηκευμένη σε βάζο μέσα στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips