Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Ραγάδες τέλος???

Οι ραγάδες είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται συνήθως μετά από μεγάλη αύξηση κιλών ή μια εγκυμοσύνη.Είναι όμως ένας μεγάλος μύθος να πούμε ότι η αύξηση του βάρους ή η εγκυμοσύνη προκαλούν την "διάσπαση" του δέρματος.


Το δέρμα μας αποτελείται από την επιδερμίδα (το εμφανή μέρος του δέρματος) και το χόριο το οποίο δίνει στο δέρμα μας την ελαστικότητά του.Η αυξομείωση του σώματός μας (όπως αύξηση κιλών ή εγκυμοσύνη),η κληρονομικότητα,η έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος,η απότομη αύξηση του ύψους,μπορούν να προκαλέσουν το σπάσιμό του χορίου και να δημιουργηθούν οι ραγάδες.Οι ραγάδες έχουν κόκκινο χρώμα και με τον καιρό γίνονται λευκές.Μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και στις γάμπες.Είναι όμως αντιμετωπίσημες με φυσικό τρόπο?
Η φύση είναι γεμάτη με αμέτρητα προϊόντα της που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενάντια στις ενοχλητικές ραγάδες που δεν κάνουν διαχωρισμό σε ηλικίες ...

1. 1/2 κούπα βούτυρο κακάο
    1/4 κούπα αμυγδαλέλαιο
    1/4 κούπας έλαιο σίτου
Σε ένα γυάλινο βαζάκι βάζουμε το βούτυρο κακάο και έπειτα σιγά σιγά τα έλαια(ανακατεύονται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο)Μπορείτε να εφαρμόσετε στα σημεία που υπάρχουν οι ραγάδες 2 φορές την ημέρα.Είναι ιδανικό για ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο.Ανακινείτε πάντα πριν την χρήση

2.Κόψτε μια πατάτα μεσαίου μεγέθους σε χοντρές φέτες  και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ επάνω στις ραγάδες.Αφήστε τον χυμό πατάτας επάνω στο δέρμα για περίπου δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3.1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
   1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
   λίγες σταγόνες λεμονιού
Εφαρμόστε επάνω στις ραγάδες για περίπου 10 λεπτά πριν το ντουζ αλλά με μεγάλη προσοχή για να μην τραυματίσει η ζάχαρη το δέρμα.Δεν χρειάζεται να κάνετε μασάζ στο σημείο απλά περάστε το μείγμα και αφήστε το.

4.Το σουσαμέλαιο είναι επίσης ένα πολύ καλό ενυδατικό. Μπορείτε να εφαρμόζεται επάνω στις ραγάδες χλιαρό σουσαμέλαιο και κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά το ντουζ. Οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί μετά από το μπάνιο και πιο εύκολα απορροφούν το λάδι.

5.1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
   1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
   λίγες σταγόνες νερό
Εφαρμόστε επάνω στο δέρμα κάνοντας ένα απαλό μασάζ.Είναι η τέλεια κρέμα νυχτός ενάντια στις ραγάδες.

*Το συγκεκριμένο θέμα δεν αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές.Βασίζεται σε προσωπικές δοκιμές.
*Βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχεται από κάποια αλλεργία στα προϊόντα που αναφέρονται στο θέμα.
*Ουδεμία ευθύνη δεν φέρουμε για λάθος χρήση.
*Τα προϊόντα που αναφέρονται είναι 100% φυτικά και δεν προτείνεται τίποτα επεξεργασμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips