Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σταράκια..της χλωρίνης!!!

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να αγοράσω καινούρια all star. Χωρίς καμιά ιδιαίτερη σκέψη επέλεξα το ένα ζωηρό μωβ χρώμα. Τι υπέροχο που είναι...για λίγο όμως!!!Το μετάνιωσα γρήγορα αφού τα χρώματα μου είναι πολύ συγκεκριμένα και οι αλλαγές δεν μου βγαίνουν σε καλό..

Στα θέματα Μαγική χλωρίνη. και Κανένα τζιν κρυμμένο στην ντουλάπα.  έδειξα πως μπορείς με ασφάλεια να αλλάξεις χρώμα σε τζιν ή χονδρά βαμβακερά υφάσματα..κάτι τέτοιο δοκίμασα και στα σταράκια μου.Η διαδικασία διαφέρει λίγο από εκείνη που ακολούθησα ώστε να χλωριώσω το τζιν παντελόνι. Βασικό είναι η σύσταση του υφάσματος...Δηλαδή δεν μπορούμε να βάλουμε σε χλωρίνη ναύλον ύφασμα καθώς θα καεί. Στην προκειμένη περίπτωση έχω να κάνω με παπούτσια...ένα ύφασμα πολύ δυνατό,όμως και αυτό θέλει τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μην καταστραφεί,τόσο το ύφασμα όσο και ο πλαστικός πάτος του παπουτσιού.

Σε μια λεκάνη με νερό έβαλα την χλωρίνη...(το καλύτερο για αυτό που ήθελα να κάνω είναι η παχύρρευστη χλωρίνη...όπως έχω ξανά πει ΟΧΙ ζεστό νερό, επίσης προσπάθησε να το κάνεις σε εξωτερικό χώρο ή σε χώρο που αερίζεται καλά..)Σε πρώτη φάση έβαλα μέσα τα παπούτσια με τον πάτο προς τα πάνω...Τα άφησα για περίπου 30 λεπτά...Μόλις είδα ότι το χρώμα έχει αρχίσει ήδη να φεύγει έβαλα γάντια (για να μην με κάψει η χλωρίνη ) και σε ένα σφουγγάρι έβαλα μια ποσότητα παχύρρευστης χλωρίνης και έτριψα το ύφασμα...επανέλαβα σε όλο το παπούτσι...σιγά σιγά το χρώμα άρχισε να "καθαρίζει"...Τα άφησα να στεγνώσουν και έτοιμα!

(Μην περιμένετε τα κόκκινα ή μαύρα ή πράσινα σταράκια σας να γίνουν τελείως λευκά...Το κάθε χρώμα καθώς ξεβάφει αφήνει και την απόχρωση του πχ. κόκκινο=ροζ,μπλε=γαλάζιο και το μαύρο ένα περίεργο μπεζοειδες)


Το αποτέλεσμα στα δικά μου σταράκια....


 
Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σου.
σε φιλώ Πέννυ..




1 σχόλιο:

  1. θελω να δοκιμασω κατι παρομοιο στα σταρακια αλλα θελω να ξεβαψω και τον πατο ο οποιος εχει καποια σχεδια σε αποχρωσεις μωβ και ροζ-σωμον. τι μπορω να κανω ετσι ωστε και ο πατος να ασπρισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips